Table of Contents
Een rechtsvorm kiezenEen onderneming opzettenDe verplichte verklaringen afleggenEen licentie en exploitatievergunning horecabedrijf verkrijgenDe verplichte verzekeringen afsluiten De eerste stap bij het opzetten van een restaurant is het (VOF, BV, eenmanszaak met of zonder personeel, etc.). Restauranteigenaars kiezen er vaak voor om een BV (met één of meer aandeelhouders), een eenmanszaak of een NV op te richten.
Bij dit type vennootschap is de aansprakelijkheid van de vennoten beperkt tot het bedrag van hun inbreng (de persoonlijke bezittingen van de vennoten kunnen niet in beslag worden genomen). Er is geen minimum aandelenkapitaal vereist. Het principe is hetzelfde voor een bv met maar één aandeelhouder. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een geleid door één persoon.
De eigenaar is in dit geval als enige aansprakelijk en de verliezen worden in het geval van een faillissement gedekt door zijn persoonlijk bezittingen. Eenmanszaken zijn onderworpen aan inkomstenbelasting (IB) en bedrijven aan vennootschapsbelasting (VPB) - Horeca tafels horeca robuust design.Tenslotte kan bij een het aandelenkapitaal vrij worden bepaald, net als de verdeling van de bevoegdheden binnen de onderneming
De directeur van een nv heeft de status van een werknemer in loondienst. Neem de tijd om de verschillende opties te bestuderen en kies daarna de meest geschikte rechtsvorm. Deze keuze heeft een impact op de verantwoordelijkheden van de directeur, het aantal mogelijke vennoten, het bedrag van het startkapitaal, de regelingen op fiscaal en sociaal vlak, de boekhoudkundige en wettelijke verplichtingen, de belasting en omzet etc.
De administratieve stappen die komen kijken bij het opzetten van een bedrijf hangen samen met het type bedrijf dat wordt opgericht. Kies een rechtsvorm;Schrijf je onderneming in het Handelsregister van de KVK in;Regel algemene voorwaarden en verzekeringen;Maak een zakelijke bankrekening aan;Houdt de administratie bij en volg de bewaarplicht;Vraag vergunningen en licenties aan..
Onze boekhouders die actief zijn in de horeca weten precies waar je op moet letten bij het ondernemen. Je boekhouder adviseert aan welke regels je moet voldoen, welke ondernemersregelingen er voor jou gelden en welke belangrijke aandachtspunten er zijn voor ondernemers in de horeca. Horecameubilair horeca praktisch. Op deze manier kan je boekhouder je vooruit helpen met de juiste adviezen en inzichten
Ben je al een tijdje in de horeca sector aan het werk? Laat dan eens je financiële zaken controleren door één van onze professionele boekhouders. Wellicht zie je gunstige aftrekposten of unieke potenties over het hoofd. Tijdsbesparing;Verkleinde kansen op fouten;Focus op kerntaken: ondernemen. Het eerste wat wordt gedaan bij het starten van een zaak is het opstellen van een ondernemingsplan, toch? Bij een horecazaak ligt dit net iets anders.
Om goed van start te kunnen gaan is het daarom belangrijk dat er eerst een goed en vernieuwend concept wordt opgesteld. Horeca tafels horeca sfeervol. Sommige ondernemers ontwikkelen om de zoveel tijd een geheel nieuw concept, anderen willen graag een concept voor de lange termijn ontwikkelen. Hoe dan ook begint een sterk concept altijd met een helder einddoel
We benoemen hieronder een aantal externe en interne zaken die van invloed kunnen zijn op de conceptontwikkeling. Veranderend consumentengedragOvercapaciteit in de marktLigging: is de omgeving (nog) aantrekkelijk? Vernieuwing ontbreektImago en identiteit komen niet overeenModerne, niet verouderde inrichting(al dan niet) Serieus nemen van de concurrentieOnze tip is om vooral om je heen te kijken naar wat de concurrentie wel of niet doet en elke kans te benutten die langskomt.
Er zijn een aantal vergunningen die belangrijk zijn om aan te vragen voordat je een eigen horecabedrijf kan starten (Zitbanken op maat horeca comfort design). We zetten hier een aantal zaken op een rij, let wel dat per gemeente kan verschillen welke vergunningen worden verwacht. Als er gebouwd of verbouwd moet worden, dan is er toestemming in de vorm van een omgevingsvergunning nodig
Deze wordt verstrekt door de gemeente. Dit kan wat tijd in beslag nemen. De gemeente is wettelijk verplicht om binnen acht weken de aanvraag te beoordelen. Er bestaan ook eisen met betrekking tot brandvertragende materialen. Om alcoholische dranken te mogen schenken in een eigen restaurant is het nodig om een alcoholvergunning te hebben.
Allereerst moet er een SVH diploma Sociale Hygiëne behaald zijn (zowel voor de horeca-eigenaar als de leidinggevende). Dit is een cursus die inzicht geeft in hoe er met beschonken gasten gehandeld wordt en wat de wetgeving is met betrekking tot alcohol en drugs. Ten slotte moet er aan de leeftijdseis voldaan worden om minimaal 21 jaar te zijn.
De gemeente moet een exploitatievergunning horecabedrijf afgeven voordat een eigen horecazaak geopend kan worden. Deze vergunning heeft betrekking tot onder meer de openbare orde en veiligheid. De vergunning is aan te vragen op de website van de betreffende gemeente. Zitbanken op maat horeca kwaliteit. In veel gemeentes is een terrasvergunning nodig om uit te kunnen serveren op een terras, ook kunnen er verdere eisen aan gesteld worden
Andere informatie die hierin te vinden is, is of gasten mogen roken op het terras en wat het de toegestane geluidsnorm is. Het installeren en exploiteren van kansspelautomaten is in sommige gevallen mogelijk. Hiervoor dient wel een speelautomatenvergunning afgegeven te worden. Een gebruiksmelding is nodig wanneer er meer dan 50 personen tegelijkertijd aanwezig zullen zijn.
Deze melding kan aangevraagd worden via de site van het Online Omgevingsloket. Horeca tafels horeca restaurant. Bij het starten van een eigen horecabedrijf waarbij een andere soort bedrijfsvoering hoort dan voorheen (bijvoorbeeld een nieuw pand of een ander soort bedrijf), dient er een melding gedaan te worden op grond van het activiteitenbesluit. De Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) van de Rijksoverheid kan helpen met het in kaart brengen van de milieuregels die gelden en of er een vergunning moet worden aangevraagd voor het eigen restaurant
De RI&E is een onderzoek dat hiervoor uitgevoerd moet worden, en in kaart brengt welke arbeidsrisico’s er bestaan en welke risico’s het grootst zijn. Er moet ook een plan van aanpak komen waarin maatregelen worden getroffen om de risico’s te beperken. Het plan van aanpak moet uitgevoerd en regelmatig beoordeeld worden.
Voor het openbaar afspelen van muziek in een eigen restaurant heb je toestemming nodig van de muziekuitgever - Horeca stoelen trends. Deze licenties zijn te regelen via organisaties die de belangen van muzikanten vertegenwoordigen. Voorbeelden hiervan zijn Buma/Stemra en Sena
Als u een horecabedrijf start, krijgt u met overheidsregels te maken. Van regels voor hygiëne en brandveiligheid tot muziek. Ook moet u de juiste vergunningen hebben. En past uw horecabedrijf wel in het omgevingsplan? Genoeg uitzoekwerk, dit stappenplan helpt u op weg. U moet zich als horecaondernemer inschrijven in het Handelsregister van KVK.
Als de Belastingdienst u als btw-ondernemer ziet, krijgt u uw omzetbelastingnummer en uw btw-identificatienummer (btw-id) - Horeca stoelen horeca sfeervol. Controleer in het omgevingsplan van de gemeente of u zich met uw horecabedrijf mag vestigen op de gewenste locatie. Het omgevingsplan kunt u bekijken via regels op de kaart bij het Omgevingsloket. Past het niet in het omgevingsplan? Dan kunt u uw gemeente vragen om wijziging van het omgevingsplan
Of als u een discotheek wilt openen. Soms is er geen exploitatievergunning horecabedrijf nodig. Bijvoorbeeld voor een afhaalrestaurant of bedrijfskantine. Dit verschilt per gemeente. Neem hiervoor contact op met uw gemeente. Met alleen een exploitatievergunning mag u nog geen alcohol schenken. Hiervoor heeft u een alcoholvergunning nodig (voorheen Drank- en Horecavergunning).
Ook moet u een diploma of certificaat Sociale Hygiëne hebben. Als er meerdere eigenaren zijn, dan geldt deze eis ook voor hen. De Drank- en Horecawet stelt eisen aan de inrichting van uw horecazaak. Deze eisen gelden alleen als u een drank- en horecavergunning nodig heeft. Horeca tafels horeca maatwerk. U moet ook maatregelen nemen om gevaarlijke situaties te voorkomen
Lees meer over maatregelen voor brandveiligheid. Voor bouwen, verbouwen of renoveren heeft u meestal een omgevingsvergunning voor bouwen nodig. Bij een monument gelden andere regels. Als u reclame wilt plaatsen op of aan uw pand heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. Doe de vergunningcheck in het Omgevingsloket om te zien wat u moet regelen.
Afhankelijk van wat voor soort horecabedrijf u start, heeft u misschien extra vergunningen nodig. Zoals: Als u levensmiddelen produceert, verwerkt of verkoopt moet u zich inschrijven in een register van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA controleert of levensmiddelen volgens de regels geproduceerd, verwerkt en verkocht worden. Deze regels zijn er zodat levensmiddelen voor consumenten veilig zijn.
HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Horecameubilair outlet. Het is een veiligheidsanalyse waarmee u voorkomt dat de veiligheid van eten in gevaar komt. U kunt een goedgekeurde hygiënecode gebruiken waarmee u direct voldoet aan de wet. U kunt ook zelf een HACCP-plan opstellen. De NVWA beoordeelt dan uw plan. Bekijk op de website van de NVWA de hygiënecodes per sector
U kunt de Horeca RI&E gebruiken. Om sterke drank te verkopen moet uw personeel 16 jaar of ouder zijn. In de zaak moet altijd een leidinggevende aanwezig zijn van minimaal 21 jaar. De leidinggevende moet een SVH Diploma Sociale Hygiëne of verklaring vakbekwaamheid hebben. Dit horecadiploma of deze verklaring heeft u nodig om u te registreren in het Register Sociale Hygiëne.
Wilt u geopend zijn buiten de geldende sluitingstijden? Dan moet u in veel gemeenten een ontheffing aanvragen. U moet hiervoor een drank- en horecavergunning hebben of horecaondernemer zijn. Horeca tafels outlet. Als u een horecabedrijf start, krijgt u te maken met milieuregels. Bijvoorbeeld op het gebied van geluid, energie en afvalstoffen. Zo heeft u in sommige gevallen een vergunning nodig of moet u een melding doen
Draait u in uw horecabedrijf muziek, bijvoorbeeld achtergrondmuziek? Dan heeft u toestemming nodig van de tekstdichter, de componist en de muziekuitgever. Dit regelt u door een licentie aan te vragen en een vergoeding te betalen. U doet dat bij Buma/Stemra of Sena. Zij regelen dat uw vergoeding bij de makers terechtkomt.
Tijdens de procedure vraagt de burgemeester advies op bij verschillende instanties, zoals de politie en de brandweer - Zitbanken op maat café. Binnen 8 weken ontvangt u een schriftelijke beslissing
Droom jij al jarenlang van een eigen restaurant? Wacht dan niet langer, volg de 15 stappen en start vandaag nog met je eigen horecazaak. Onderzoek je kansen: maak een ondernemingsplan Bepaal de locatie van je restaurant Controleer het bestemmingsplan van de gemeente Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel Verklein je risico en sluit verzekeringen af Vraag vergunningen aan Houd je aan de regelgeving Schrijf je in bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Stel een voedselveiligheidsplan op of gebruik een goedgekeurde hygiënecode Personeel aannemen? Doe een RI&E Organiseer het bestel- en betalingssysteem Zorg dat je restaurant wordt gevonden: meld je aan bij Google Mijn Bedrijf, bouw een website en zorg voor een goed reserveringssysteem Zet je administratie op Maak een fantastische menukaart Organiseer een feestelijke opening! Voordat je start met de daadwerkelijke uitvoering van je idee, check je eerst de haalbaarheid van jouw plannen op het gebied van financiën, mogelijkheden en risico’s.
Richt jij je op gezinnen met jonge kinderen, maar is jouw restaurant gelegen aan een drukke weg en heeft het een grote vijver in de tuin? Dan bestaat er een kans dat jouw ideale klant je niet gaat bezoeken, simpelweg omdat de locatie niet geschikt is voor je doelgroep. Kies een locatie die gemakkelijk te bereiken is met de auto én het OV.
Moet er verbouwd worden? Vraag dan tijdig een vergunning aan bij je gemeente. Is het pand een rijksmonument? Houd er rekening mee dat er aan extra eisen voldaan moet worden. Vraag in dit geval om meer informatie bij je gemeente. Horeca tafels horeca maatwerk. Voordat je de huur- of koopovereenkomst van een locatie ondertekent, moet je het bestemmingsplan van de gemeente controleren
Zo niet, vraag dan bij de gemeente om een wijziging van het bestemmingsplan. Iedere horecaondernemer moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel, het Nederlandse handelsregister. Inschrijven is niet moeilijk: via de website van de KVK vul je het inschrijfformulier in. Vervolgens maak je een afspraak bij een KVK-locatie in jouw regio.
De meeste horecaondernemers kiezen voor een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) of een besloten vennootschap (bv) - Horeca stoelen met armleuning. Na inschrijving geeft de KVK je gegevens door aan de Belastingdienst. Is het de eerste keer dat je een eigen bedrijf start? Lees dan hier wat je allemaal moet regelen en waar je op moet letten
Navigation
Latest Posts
Horeca Tafels Horeca Maatwerk
Horeca Barkrukken Outlet
Horeca Tafels Horeca Industrieel